Barnkläder på nätet – ett starkt växande segment

Om vi går tillbaka 20 år i tiden så fanns det överhuvudtaget inte så stor variation av barnkläder att välja bland. T-shirt, byxor och pullovers var utbudet på exempelvis Polarn & Pyret. Färgerna var knappast varierande. Det var blått eller mörkt för killarna och rosa eller ljust för tjejerna. Kanske kunde man bjuda på något roligt tryck av någon seriefigur à la Pluto, eller en actionhjälte som Stålmannen. Antagandet då var att barn inte behövde modeenliga eller speciellt annorlunda kläder. Så ser det inte riktigt ut idag. Läget är snarare tvärtom, barnmode blomstrar och det finns en riklig variation att välja bland för både tjejer och killar. Dessutom har en ny marknadskanal tillkommit, nämligen Internet.

Via nätet är allt enklare och billigare

Du behöver som förälder inte åka ut till butiken längre utan idag väljer du dina barns personliga och underbara kläder direkt via datorn. Här finns verkligen allt: tröjor, byxor, regnkläder, nattkläder och till och med maskeradkläder för barn. Det är enkelt och smidigt att köpa barnkläder via nätet. Du kan enkelt överblicka det allra senaste och hitta precis de storlekar som passar till dina barn. Dessutom är allt mycket billigare än i butiken. På nätet arbetar knappast någon butikspersonal och e-handelsplatsen behöver knappast inte betala för någon dyr butikslokal. När du väl köpt ditt barns kläder kan du räkna med att du har dem inom två dagar tryggt i ett paket på posten. Frakten brukar i regel ingå i priset.

Nätet är stensäkert idag

En av de största underliggande orsakerna till att klädförsäljningen över nätet skjutit i höjden är att Internet fått ett stärkt förtroende. Idag finns det flera industristandarder och certifieringar som e-handlare innehar. Det har förmodligen aldrig varit säkrare att handla på nätet idag och dessutom så går det snabbt. Från det att du klickat på varan och lagt den i varukorgen till att du betalat den och e-butiken bekräftar att paketet skall skickas, tar det inte mer än några minuter. Varorna finns sedan att hämta på posten, eller i vissa fall direkt i brevlådan, inom 1-3 arbetsdagar. Ofta även erbjudande med fri frakt Skulle det vara så att du behöver returnera ett paket för att en storlek inte passade så kostar det ingenting. Bytesrätten är i vanlig ordning upp till 30 dagar.